Proiecte

 

Chrysolis își dorește să ajute la schimbarea modului în care se face evanghelizare, a modului în care vorbim despre credința creștină și o întrupăm.

Evanghelizarea

ca proces

La Chrysolis vedem evanghelizarea ca un proces, nu un moment dintr-un eveniment. Din acest motiv, toate proiectele sunt subordonate evanghelizării, fie că vorbim despre formarea de vorbitori în contexte universitare (Engage) sau despre seminarii apologetice (Advance). Prin toate acestea nu urmărim decât să stârnim și să-i ajutăm pe cei care vin la întâlnirile noastre să înțeleagă cultura și să vorbească despre Iisus în mod natural, cu îndrăzneală și relevanță. 

Asta facem în mijlocul unui oraș plin de viață, vibrant, cum e Bucureștiul, dar ne dorim să devină realitate în fiecare oraș din România.

ENGAGE

Dacă ar fi să rezumăm Engage la o singură propoziție, aceasta ar fi credință publică în universități.

Universitatea este una dintre instituțiile care modelează cultura. Este locul în care oamenii se luptă cu întrebările mari ale vieții. Dezbaterile care au loc astăzi în universități, modelează deciziile liderilor de mâine. Tocmai de aceea, a avea un impact asupra culturii presupune a avea o influență în universități.

Credem că Evanghelia are un cuvânt vital de spus în orice arie a vieții și ne dorim să vedem studenții, profesorii și orice persoană din mediul academic angajată în conversații, astfel încât mesajul Evangheliei să influențeze fiecare parte din universitate și, deci, cultura.

Engage este un loc în care devenim mai motivați, mai instruiți și hotărâți să Îl mărturisim pe Iisus în sălile de cursuri, în campus, cafenele, în oraș.

 

ADVANCE

Advance este un spațiu creat pentru tinerii și studenții din minunatul București, este un adăpost unde aceștia pot veni cu problemele lor, cu îndoielile și întrebările lor fără teama de a fi judecați. Este un “hub” pentru creștinii care vor să gândească și pe care noi îi sprijinim prin diferite cursuri, resurse, cafea, timpul și toată atenția noastră.

La Advance organizăm seminarii apologetice, încercăm să citim mai mult, să gândim critic, să învățăm cum să fim mai buni mărturisitori ai credinței creștine. Nu mizăm pe o apologetică militantă, combativă, ci pe una care înțelege cultura, timpurile și este modelată de un spirit de dragoste și blândețe. Aici ne luăm în serios îndoielile, ne luptăm cu ele, nu le ignorăm, ci căutăm să le dăm răspunsuri cât mai bune, fiindcă credem că Iisus poate face față unei evaluări amănunțite, iar credința creștină oferă răspunsuri credibile la marile întrebări ale vieții.

Ne întâlnim la cafea cu creștini care au întrebări, care doresc răspunsuri și care caută alți oameni cu întrebări similare. Atmosfera de la Advance este o combinație între acceptarea unei biserici, stimularea intelectuală a unei facultăți (cu limitele de rigoare) și intimitatea unei cafenele. Combinația perfectă 🙂

SEE WHAT’S NEXT

Asigură-te că îți salvezi în calendar data următoarului eveniment Chrysolis.

AaBb

Crede și

Cercetează

 Newsletter

Un newsletter de apologetică și nu numai.

Abonează-te și tu pentru articole, recomandări de cărți, filme, teatru și mici frânturi din jurnalul nostru de echipă.

Say Hi!

contact@chrysolis.ro
București, România

Follow us on

© 2022 Chrysolis România | Website created with ❤ by CM Design